Bröllopfest

Bröllop på Villa Sandviken

Villa Sandviken blev färdigbyggd 1845. Villan byggdes som något av ett elitklubb hus, där dåtidens kändisar samlades under somrarna. Drickssånger avnjöts i parkennär kulturmänniskor och högt uppsatta tjänstemän firade sommaren i varierande formationer på varierande sätt. Runeberg, Sibelius, Järnfelt och balettdansörenPavlova njöt av att spendera tid i Villan och det bjöds ofta på underhållning från cirkusgrupper till teaterföreställningar och sångfestivaler

Den spektakulära byggnaden med omgivande parklandskap var i privat bruk i flera decennier efter att den blev färdig, och från 1880 och framåt tillhörde Villan Vasa stad. 2016 bytte den historiska villan ägare och efter en fullskalig restaurering öppnade villan återigen sina dörrar för allmänheten som en värdefull och unik festlokal.

Försäljningsgaranti

För privattillställningar i den stora huvudsalen debiterar vi en garantisumma på 8000€. I detta fall har ni salen till ert förfogande ända till klockan 24:00. I garantisumman inkluderas all försäljning. Då denna garantisumma överskrids tar vi inte separat betalt för lokalens hyra. Om summan inte nås, debiterar vi skillnaden som hyra för lokalen.

Tid

Restaurangens huvudsal är till ert förfogande klockan 10:00-24:00. Det är ändå möjligt att förlänga festtiden till klockan 02, så att utskänkningen tar slut kl. 01:30. Priset på extratimmar är 100€/h. Det är också möjligt att fortsätta festen i Villans källarlokal i enlighet med dess öppettider.

Utskänkning

Utskänkningsområdet för Villan gäller både huset och gården, vilket innebär att egna drycker inte är tillåtna. Vi diskuterar gärna hur serveringen ordnas bäst och vilket betalningsarrangemang ni önskar.

Ljuduåtergivning

I restaurangen kan du spela musik genom restaurangens ljudutrustning. Storsalen har även två videokanoner och en skärm och två mikrofoner. Utrustningen som krävs för ljudåtergivning av potentiella artister måste avtalas separat med din artist.

Skådespelare och fotograf

I vår restaurang hittar du ett separat rum för artister och fotografer vid behov. En separat servering av mat och dryck kan ordnas i utrymmet efter överenskommelse.

Hääbuffet

Alkuruoat

 

Vihersalaattia, tomaattia, kurkkua (G, L)

Tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa, balsamicokastike (G, L)

Kesäperunasalaattia, parsaa, kaprista, kevätsipulia ja sinappivinaigrette (G, L)

Caesarsalaatti naturel (L)

Couscoussalaattia, kikherneitä, korianteria ja paahdettua paprikaa (G, L)

Lämminsavulohta ja sitruuna-aiolia (G, L)

Graavattua lohta (G, L)

Maustesillejä (G, L)

Rieskaa, bbq-kanaa ja punasipulia (L)

Kananmunaa ja tillimajoneesia (G, L)

Maalahdenlimppua ja rapuskagen (L)

Marinoitua punasipulia (G, L)

Mummonkurkkua (G, L)

Leivät ja levitettä (L)

Pääruoat

 

Yön yli haudutettua naudanrintaa tai kokonaisena paistettua naudan ulkofilettä (G, L)

Sitruunapaahdettua lohta ja kurkkucreme tai tillismetanassa haudutettua lohta (G, L)

Lisukkeet (valitse 1)

Voissa paahdettua kesäperunaa ja kevätsipulia (G, L)

Kermaperunat (G, L)

Talon kasvispaistos (perunaa, purjoa, portobelloa, punasipulia ja lehtikaalia) (G, L)

(Lisukkeet pitävät sisällään yrttipaahdetut kauden kasvikset) (G, L)

Kasvisruokavaliot sovittavissa erikseen (G, L)

Kastikevaihtoehdot lihalle (valitse 1)

Portviinikastike (G, L)

Mustaherukka-rosmariinikastike (G, L)

Konjakki-pippurikastike (G, L)

Bourbon bbq-kastike (G, L)

Kermainen sienikastike (G, L)

 

Hääbuffetin lisäksi suosittelelemme ennen varsinaista ruokailua tarjottavaksi coctail-paloja hintaan 13,50€/hlö sisältäen 3kpl maukasta coctail-palaa / hlö.

Hälsningar från Mästaren

Personalen på Villan välkomnar dig varmt att tillbringa en av de viktigaste och mest minnesvärda dagarna i ditt liv. Vi hoppas att detta informationspaket har hjälpt dig att planera din egen bröllopsfest.

Lokalen kan besökas efter överenskommelse och vi hjälper gärna till med eventuella frågor du kan ha om ditt arrangemang. Vi hoppas att du njuter av vår bröllopsfestoch engagerar dig i att förverkliga din viktiga dag.

Hälsningar,

Rina Hirviniemi

Villans Mästare och värdinna

+358 44 4915541   myynti@nhgroup.fi

[instagram feed="100610"]
sv_SESV