Villas kabinetter

Mötesrummen på andra våningen i Villa Sandviken bjuder in till inspirerande möten och tillställningar i anrik miljö. Villan omges av den lummiga Sandviksparken, här är det lätt att komma i feststämning eller att låta idéerna flöda. Villans fyra separata mötesrum är inredda i klassisk stil och utrustade med modern mötesteknik. Nedan en presentation av rummen.

Möten

Ordna ett möte i en av våra kabinetter med lunch inkluderad. Paketerbjudandet består av kabinetten, lunch och fika som serveras i kabinetten förmiddag och eftermiddag. Mötespaket från 40€/ per person.

Privat evenemang

Villas kabinetter erbjuder en värdefull miljö för små privata evenemang. Kom ihåg att nämna om du har särskilda önskemål som vi kan ta hänsyn till när vi arrangerar ditt evenemang.

Middag

Njut av en god middag i kabinetten med ditt följe. En serveringsavgift på 50e debiteras för ditt privata kabinett.

Pavlova rummet

 

40m2, 12+1 kundplatser
Diplomatbord och stora tygstolar
WiFi & 70″ TV HDMI

 

Kärleken till en svensk skådespelare förde ballerinalegenden Anna Pavlova till Villa Sandviken. Dansaren kom ända från sin turné i Stockholm för att söka efter sin kärasta. En lokal torghandlares rysktalande son ledde ballerinan till Sandviksparken, i vars sommarteater skådespelaren uppträdde.Pavlovas känslor blev dock inte besvarade och hon försökte dränka sig ur en roddbåt i strandvattnet. Den lokala torghandlarens son var road av situationen, eftersom hanvisste att vattnet vid stranden var grunt. Lyckligtvis lyckades Pavlova inte med sitt försök att dränka sig och danskarriären kunde fortsätta – karriärens toppdagar var ännu på kommande.

Sanmark rummet

 

45m2, 16+2 kundplatser
Diplomatbord och stora rottingstolar
WiFi & 70″ TV HDMI

 

Rummets högtidliga färgnyanser i mörkblått och guld har valts F. G. Sanmark till ära. Sanmark tjänstgjorde som stadsdoktor i Vasa. Han var även intresserad av trädgårdsskötsel och planerade Sandvikens trädgård. Rummets färgnyanser kommer från en tapet som hittades i köket under renoveringen av Villan. En ny version av denna tapet pryder nu även väggen i baren på nedre våningen. Möblerna i Sanmarks kabinett är i engelsk stil och ger rummet en exklusiv känsla, samma känsla fortsätter i det aningen mindre Sibelius rummet intill.

Sanmark-kabinett lämpar sig för både möten och mindre fester.

Kesähuvila rummet

 

25m2, 6+1 kundplatser
Diplomatbord och stora rottingstolar
WiFi & 60″ TV HDMI

 

Villa Sandviken är en av de första representanterna för villakulturen som har landat från Sverige till Finland. När Villans privata bruk som villa upphörde 1880 blev det en livlig social plats för stadsbor, där socialiteterna anlände för att dyka upp och njuta av de olika sommarfesterna som hölls i parken. Villan blev hela stadens villa.

Kesähuvila rummet är inredd i gustaviansk stil och är en hyllning till villatraditionerna. Rummets tapeter är en nyproduktion av väggpapper från 1800-talet. Affärshemligheter som diskuteras i detta utrymme sprider sig inte utanför dessa tunga dörrar.

 

Sibelius rummet

 

8+2 kundplatser
Kan kombineras med Sanmark kabinett

 

Sibelius är en av de många intressanta personerna som besökt Villan. Sibelius rummet är en hyllning till kompositören, som njöt av att sitta i en fåtölj och röka cigarr. Jakthornet ovanför kabinettets dörröppning leker med tanken att en annan stor historisk finländsk man, Carl Gustaf Mannerheim, skulle ha glömt hornet i Villan då han besökte Sandviksparken. Mannerheim spenderade sin tid i den politiskt betydelsefull Vasa år 1918, och besökte även Villan vid ett flertal tillfällen.

[instagram feed="100610"]
sv_SESV