Villan kabinetit

Villan yläkerrassa sijaitsevista kabineteista avautuu upeat näkymät Hietalahden puistoon. Villan tunnelmalliset kabinetit ovat varattavissa yksittäin tai isomman tilaisuuden yhteydessä. Kabinetit muuntuvat helposti tarpeidenne mukaan tilaisuuteen kuin tilaisuuteen – ruoka ja juomatarjoilun sujuvuudesta vastaa oma tarjoilijanne.

Kokous

Järjestä kokous omassa kabinetissa lounaan yhteydessä. Hintaan sisältyy oma kabinetti, lounas sekä kahvitarjoilu kabinettiin aamu- ja iltapäivästä. Kokouspaketin hinta alkaen 40e/hlö.

Yksityistilaisuus

Villan kabinetit tarjoavat arvokkaat puitteet pieniin yksityistilaisuuksiin. Muistathan mainita, mikäli sinulla on erityistoiveita, jotka voisimme huomioida tilaisuutesi järjestämisessä.

Illallinen

Nauti maistuva illallinen omassa kabinetissa seurueesi kesken. Oma tarjoilijanne vastaa tarjoiluista ja toiveistanne kulloinkin voimassa olevalta menulta ja viinilistalta. Omasta kabinetista veloitetaan 50e tarjoilulisä.

Pavlova-kabinetti

 

Seurueen koko 8-13 hlö
Puistonäköala
WiFi & 70″ TV HDMI-kytkennällä

 

Rakkaus ruotsalaiseen näyttelijään toi myös ballerinalegenda Anna Pavlovan aikoinaan Villaan. Tanssija saapui kiertueeltaan Tukholmasta saakka Vaasaan etsimään mielitiettyään. Paikallisen torikauppiaan venäjäntaitoinen poika johdatti ballerinan Hietalahden puistoon, jonka kesäteatterissa näyttelijä esiintyi. Pavlova ei kuitenkaan saanut tunteilleen vastakaikua, ja epätoivoissaan hän yritti hukuttautua soutuveneestä rantaveteen. Alueen tuntenutta torikauppiaan poikaa traaginen tilanne hieman huvitti, sillä hän tiesi, että vesi oli varsin matalaa. Kaikeksi onneksi Pavlovan aikeet jäivät toteutumatta ja tanssijan ura sai jatkoa – sen huippuhetket olivat tuolloin vielä edessäpäin.

Sanmark-kabinetti

 

Seurueen koko 10-18 hlö
Puisto- ja merinäköala
WiFi & 70″ TV HDMI-kytkennällä

 

Kabinetin juhlallinen tummansininen ja kulta kunnioittavat Vaasassa kaupunginlääkärinä toiminutta ja puutarhanhoidosta kiinnostunutta F. G. Sanmarkia, joka aikoinaan suunnitteli Hietalahden puutarhan. Huoneen värit ovat peräisin remontin yhteydessä Villan keittiöstä löytyneestä tapetista, jonka uudisversio koristaa nyt Villan alakerran Totikivi-baarin seiniä. Sanmarkin englantilaistyyliset huonekalut luovat kabinettiin arvokasta tunnelmaa, joka jatkuu viereisessä Sibelius-kabinetissa.

Sanmark-kabinetti sopii niin kokouksien kuin pienten juhlien järjestämiseen.

Kesähuvila-kabinetti

 

Seurueen koko 4-7 hlö
Puisto- ja merinäköala
WiFi & 60″ TV HDMI-kytkennällä

 

Villa Sandviken on Ruotsista rantautuneen huvilakulttuurin ensimmäisiä edustajia Suomessa. Kun Villan yksityiskäyttö huvilana päättyi vuonna 1880, siitä muodostui kaupunkilaisten vilkas seurustelupaikka, jonne seurapiirit saapuivat näyttäytymään ja nauttimaan puistossa järjestetyistä erilaisista kesäjuhlista. Villasta tuli koko kaupungin oma huvila.

Kustavilaistyyliin sisustettu Kesähuvila kalusteineen on kunnianosoitus huvilaperinteelle. Sen tapetti on 1800-luvulta peräisin olevan seinäpaperin uudistuotantoa. Kabinetissa lausutut liikesalaisuudet pysyvät visusti tilan painavien ovien takana.

 

Sibelius-kabinetti

 

Seurueen koko 8+2 hlö
Voidaan yhdistää Sanmark kabinetin kanssa

 

Sibelius on yksi monista mielenkiintoisista ihmisistä, jotka ovat vierailleet Villassa. Sibelius-kabinetti on kunnianosoitus säveltäjälle, joka nautti nojatuolissa istumisesta ja sikarien polttamisesta. Kaapin oviaukon yläpuolella oleva metsästystorvi leikkii ajatuksella, että toinen suuri historiallinen suomalainen mies, Carl Gustaf Mannerheim, olisi unohtanut Villaan torven, kun hän vieraili Hietalahden puistossa. Mannerheim vietti aikaansa vuonna 1918 poliittisesti merkittävässä Vaasassa ja vieraili myös Villassa useita kertoja.

[instagram feed="100610"]
fiFI